JOŠ JEDAN USPIJEH SEMIRA KERLE!

Ekipa je sa ovim bodom osvojila 3. mjesto na tabeli, tako da ce FK IRTISH slijedeće godine igrati kavalifikacije za Europsku ligu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOŠ JEDAN USPIJEH SEMIRA KERLE!

 

Irtiysh je proteklu sezonu u kazahstanskom prvenstvu završio na šestom mjestu, u prvenstvu koje broji 12 klubova. Već duži niz godina nisu bili na europskoj sceni i ambicije kluba su bile da se osvoji jedno od prva tri mjesta koje garantuju europske utakmice…

 

Naš Rogatičanin Semir Kerla je bio jedno od ovogodišnjih pojačanja kluba…

 

U posljednjoj utakmici sezone koja se odigrala juče  FK IRTISH je igrao protiv najkvalitetnije ekipe prvenstva  FK ASTANA. Odigrali su 0: 0.

Semir je odigrao 90. minuta. Ekipa je sa ovim bodom osvojila 3. mjesto na tabeli, tako da ce FK IRTISH slijedeće godine igrati kavalifikacije za Europsku ligu.

 

Poslije ove utakmice i završetka sezone Semir je na svom fb profilu izjavio:

“Sa riječi, Elhamdulillah, nastojim da se nosim sa raznim uspjesima u mom životu. Veoma teška i duga sezona sa mnogim turbulencijama unutar kluba, unutar same ekipe, pretrpjeli smo mnogo promjena unutar igračkog kadra. Kada su me pitali u jednom interviju, zašto ti nisi otišao, kada si imao priliku, rekao sam da sam ostao jer vjerujem u to što radim, kada nešto počnem nastojim i da završim. Bez obzira na to što mnogi ne vjeruju na kraju moraju da ispoštuju… Svi smo mi primjeri vjere.”

 

ČETITKE NAŠEM SEMIRU NA NOVOM USPJEHU!!!!

 

Komentariši