Sjećanje na četvorogodišnjeg VUKAS ADMIRA

Malo dijete, danas /27.2.2017/ bi slavio svoj 29 rodjendan ali… ni svjestan nisi mogao biti sa svoje 4 godine sta se desava oko tebe tada te zloglasne ’92 godine kada si u narucju roditeljskom bio u zbijegu od Rogatice pa preko Mesica..

 

 

 

 

 

 

Sjećanje VUKAS ADMIR 

 

Malo dijete, danas /27.2.2017/ bi slavio svoj 29 rodjendan ali… ni svjestan nisi mogao biti sa svoje 4 godine sta se desava oko tebe tada te zloglasne ’92 godine kada si u narucju roditeljskom bio u zbijegu od Rogatice pa preko Mesica, trasom nekadasnje uskotracne pruge, u pravcu Ustiprace.

Protjerani, izbezumljeni i napaceni narod je trazio spas u borbi za gole zivote i u Ustipraci su tada vidjeli sigurnost pa su tako u velikom zbijegu i krenuli u pravcu iste.

Dusmani cetnicki naoruzani do zuba su bili u busijama po okolnim cukama i pucali su po jadnom narodu iz svih raspolozivih oruzja i orudja pa i granatirali.

Doletio je tromblon koji je ispalila bradata spodoba i ciji su se geleri izabadali po insanimskim tijelima, ubijajuci ih i ranjavajuci.

Tako je pogodio i tvoje malo tijelo pa si poslije u jednom od tunela izdaho svoju malu dobru dusu a da nisi ni znao, zasto ni kriv ni duzan.

Nek ti je rahmet dragi Ado, tvojima sabur…

El-Fatiha 

VUKAS (Ibrahim) ADMIR 27.02.1988. Rogatica

Komentariši