POMOZIMO U LIJEČENJU MELISE MUHIĆ

Dana 21.12. 2016 Melisi su konstatovali akutnu mijeloičnu leukemiju aml-M2 sa znacima mijelodisplazije sa visokim rizikom. nastavak LIJEČENJA JE U TURSKOJ!!??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APEL ZA POMOĆ

POMOZIMO U LIJEČENJU MELISE MUHIĆ

 

 

Još jedan naš sugrađanin bije veliku bitku. Bitku za zdravlje svoje žene Melise. Naš sugrađanin Almir Muhić je sin Osmana i Nafe (djevojački Čano) sa Podljuna. Almir je 1976 godište. a njegov brat Samir je 1966 godište. Amirova žena Melisa je iz Sarajeva ali je porijeklomn iz Hercegovine, djevojački Lendo.

 

Ljetos sam se bas sreo sa Almirom on je mene prepoznao i baš smo se lijepo naširoko i nadugačko ispričali.

 

Tada nije bilo nikakvih problema, on je zaposlen u GRAS-u, supruga Melisa u Peny-ju, dvije curice od 14 i 8 godina idu u školu. Kupili su i stan u Sokolović Koloniji (ušli u velike kredite u kojima su još uvijek) i sve je nekako išlo svojim tokom sve do polovine decembra kada su se snovi i planovi okrenuli naopačke…

 

Dana 21.12. 2016 Melisi su konstatovali akutnu mijeloičnu leukemiju aml-M2 sa znacima mijelodisplazije sa visokim rizikom. 

 

Od tada pa sve do danas traje njihova borba. Melisa je primila tri kemoterapije i još uvijek se oporavlja u bolnici a kući je sveukupno bila oko 10 dana. 

 

Trebala se izmjestiti vani još davno nakon druge terapije ali mi živimo u zemlji gdje nikada nisi siguran da li će se zakon ispoštovati, da li će procedura ići kako treba, da li će se paprilogija završiti na vrijeme…..

 

Melisa je 17.02.2017 potpisala za izmještanje u Tursku, i evo poslije više od mejsec dana Muhići su sutra 25.3.2017 trebali ići za TURSKU, ali nažalost nalazi nisu bili dobri pa će morati sačekati idući ponedjeljak (3.4.2017), kada bi uz  dobre nalaze mogli krenuti na put za Tursku.

 

Sto se tiče Melise i donora troškove snosi Fond, a troškovi porodice Muhić za tri mjeseca boravka u Turskoj su svi ostali….

 

Po nekim proračunima treba im u ovisnosti koliko će ostati između 15 000 i 20 000 KM.

 

U firmama u kojima rade Almir i Melisa sprovedene su akcije pomoći (GRAS i Peny), kao i u školi gdje im idu djeca. Priskočili su i rodbina, prijatelji, komšije….

 

ALI TO NIJE DOVOLJNO….

 

NAŠI MUHIĆI TREBAJU I NAŠU POMOĆ…

 

SVI KOJI ŽELITE POMOĆI MOŽETE SVOJ PRILOG UPLATITI PREKO RAČUNA KOJI STOJE ISPOD…

 

 HVALA SVIMA UNAPRIJED!

 

KONTAKT:

MUHIĆ ALMIR

HUSEINA DOZE 65 (SOKOLOVIĆ KOLONIJA)

71 000 SARAJEVO BIH

BROJ MOBITELA: 061 254 271

 

Komentariši