Plasman u Premijer ligu

Sarajevski “Željezničar” je poslije manje od godinu dana funkcionisanja, i poslije debitantske sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, osvojio titulu šampiona i plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a velike zasluge za to ima nas Ahmed Muftić – Violina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi čovjek kluba, Ahmed Muftić:

 

Plasman u Premijer ligu

 

Sarajevski “Željezničar” je poslije manje od godinu dana funkcionisanja, i poslije debitantske sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, osvojio titulu šampiona i plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prvi čovjek kluba, Ahmed Muftić, rekao je za naš portal da je ekipa formirana ad hok poslije prijema u Savez, te da su on i trener Haris Rokša zasukali rukave kako bi napravili što konkurentniju ekipu, a koja je uz velika zimska pojačanja sa premijerligaškim i inostranim iskustvom, na kraju osvojila titulu u plej of utakmicama sa MNK “Banovići”.

– Mi smo u junu prijavljeni u naš Savez, i tada smo krenuli u ad hok formiranje ekipe jer nismo imali previše vremena na raspolaganju. Tada smo Haris Rokša i ja krenuli sa formiranjem ekipe u dva smjera. On se posvetio igračkom segmentu i tražio je igrače kako bi sastavio ekipu, dok sam ja išao u organizacionom smjeru i tražio sponzore i sve ostalo vezano za funkcionisanje kluba. Ono što je bitno jeste da mi radimo sve pošteno i sa posljednjim danom prošle godine mi nismo imali ni jedne konvertibilne marke duga ni prema kome. Nismo u početku toliko razmišljali o Premijer ligi, međutim savladali smo u drugom kolu MNK “Calp”, kojeg ja i dalje smatram izuzetno kvalitetnom ekipom, i tada nam se sve otvorilo, i počeli smo aktivno da razmišljamo o Premijer ligi, i usmjerimo se prema tome cilju, rekao je za naš portal Ahmed Muftić.

Još uvijek je rano pričati o Premijer ligi. Više od šest mjeseci je do njenog početka, međutim već sada zna se da “Željezničar” u nju neće ući samo sa namjerom da ima epizodnu ulogu. Razmišlja se mnogo više.

– Željo je Željo. I dok sam bio u fudbalskom klubu i bilo gdje ja sam samo strepio ka uspjesima, i za mene su samo uspjesi postojali. Još uvijek je rano da razmišljamo o Premijer ligi, međutim mi u nje nećemo da uđemo samo kao neko ko želi opstanak. Za početak želimo da uđemo među prvih šest ekipa i budemo u toj ligi za prvaka, a kasnije ćemo da vidimo. Ako nam se otvori neka prilika da napadnemo titulu, zašto da ne.

Muftić je iskazao želju i da se zahvali na našem praćenju MNK “Željezničar”.

– Naravno, veliko hvala i Vašem portalu koji nas je pratio tokom čitave sezone. Praktično, od nastanka kluba.

Da u MNK “Željezničar” misle ozbiljno pokazuje i pokretanje Futsal akademije MNK “Željezničar” koja će okupiti sve dječake zainteresovane za igranje futsala u timu sa Grbavice.

 

http://www.futsalbalkan.com/index.php/balkan/bih/item/3119-mnk-zeljeznicar-sa-sampionskim-lovorikama-na-kraju-debitantske-sezone

 

Komentariši