OO SDPBiH Rogatica: Nedopustivi su napadi na povratnike u 2017. godini

Zapaljeno je 1.200 bala sijena i to je deveti slučaj napada na njegovu imovinu od 2004. godine kada se i vratio. Devet puta su pravljeni zapisnici, lokalna policija je izlazila na uviđaj, ali počinioci nikada nisu otkriveni. „Neshvatljivo je da se u 2017. godini dešavaju ovakve stvari. Žestoko osuđujemo ovaj napad i očekujemo od nadležnih organa da što prije pronađu počinioca, kao i da se nadoknadi nanesena šteta.

 

 

 

 

 

OO SDPBiH Rogatica: Nedopustivi su napadi na povratnike u 2017. godini

25. Aprila 2017.

Proteklih dana svjedoci smo još jednog u nizu nemilih događaja koji su zadesili povratnike u Rogaticu. Slučaj se desio u selu Seljani u noći sa subote na nedjelju. Napadnuto je imanje Nazifa Zimića, gdje je pričinjena ogromna materijalna šteta.

 

Zapaljeno je 1.200 bala sijena i to je deveti slučaj napada na njegovu imovinu od 2004. godine kada se i vratio. Devet puta su pravljeni zapisnici, lokalna policija je izlazila na uviđaj, ali počinioci nikada nisu otkriveni.

 

„Neshvatljivo je da se u 2017. godini dešavaju ovakve stvari. Žestoko osuđujemo ovaj napad i očekujemo od nadležnih organa da što prije pronađu počinioca, kao i da se nadoknadi nanesena šteta. Imovina bilo kojeg povratnika ne smije biti ugrožena, jer je to poruka o tome kako povratnici u ove krajeve nisu dobrodošli. Vjerujem da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja da se zaplaše povratnici i pokvare dobri odnosi koji vladaju između komšija Bošnjaka i Srba“, rekao je Kemal Lihić, predsjednik OO SDPBiH Rogatica.

 

 

http://sdp.ba/oo-sdpbih-rogatica-nedopustivi-su-napadi-na-povratnike-u-2017-godini/

 

 

Komentariši