Amer Kapo: Nova parking garaža i igralište

S ovim projektom Centar Skenderija bi obogatio svoju uslugu, a grad bi dobio lijep montažni objekat sa sportskim igralištem u centru grada i dodatnim parking prostorom”, rekao je za Klix.ba Amer Kapo, direktor Centra Skenderija.

 

 

 

 

 

 

 

Amer Kapo: Nova parking garaža i igralište 

 

Parking mjesta u Sarajevu su problem na čijem rješenju lokalne vlasti rade već godinama. Glavni grad BiH uskoro će biti bogatiji za još jednu garažu koje će se nalaziti u sklopu Centra Skenderija.

 

Garaža će biti izgrađena iza zgrade Doma mladih. Riječ o montažnoj garaži koja će imati dvije etaže, s igralištem za mali nogomet. Inicijativu je pokrenuo Centar Skenderija.

“Inicijativa će biti upućena Vladi Kantona Sarajevo i prema Općini Centar jer je potrebno izvršiti izmjenu regulacionog plana kako bi projekat mogao biti realiziran. S ovim projektom Centar Skenderija bi obogatio svoju uslugu, a grad bi dobio lijep montažni objekat sa sportskim igralištem u centru grada i dodatnim parking prostorom”, rekao je za Klix.ba Amer Kapo, direktor Centra Skenderija.

Garaža će biti izgrađena na trenutnom parking prostoru pored dvorane Mirza Delibašić, ulaz iz ulice Podgaj. Garaža će imati oko 100 parking mjesta.

 

Klix.ba

 

Sarajevo dobija novu parking garažu s igralištem na posljednjoj etaži

Komentariši