Preminuo akademik Ibrahim Pašić

U Sarajevu je nakon kratke i teške bolesti preminuo akademik Ibrahim Pašić (1948–2017), istaknuti znanstveni istraživač, historičar, javni djelatnik i profesor. Dženaza akademiku Pašiću obavit će se na sarajevskom mezarju Grličića brdo u subotu, 24. juna, u 16 sati.

 

 

Preminuo akademik Ibrahim Pašić

 

 

U Sarajevu je nakon kratke i teške bolesti preminuo akademik Ibrahim Pašić (1948–2017), istaknuti znanstveni istraživač, historičar, javni djelatnik i profesor.

“Smrt akademika Pašića predstavlja veliki gubitak za sve nas, ali istovremeno budi svijest o zaokruženju jedne odvažne ljudske avanture na produbljivanju znanja o Bosni i starobosanskom biću. Akademik Ibrahim Pašić bio je nepokolebljivi istraživač bosanske povijesti i njezinih glavnih tokova koji su iz dubina vremena došli do nas današnjih i bitno nas odredili. Beskrajno smo mu zahvalni na knjigama o Bosni kojima je rasvjetljavao naše postojanje u oskudnim vremenima. BZK Preporod izražava duboko saosjećanje porodici akademika Pašića, njegovim prijateljima i saradnicima, zagovarajući smirenost u ovome suđenom času”, stoji u saopćenju BZK Preporod.

Dženaza akademiku Pašiću obavit će se na sarajevskom mezarju Grličića brdo u subotu, 24. juna, u 16 sati.

 

Komentariši