U Visokom 22. jula prva izložba arapskih konja u BiH

U Visokom 22. jula prva izložba arapskih konja u BiH

NAJAVA – Izložba je takmičarskog karaktera i to u dvije kategorije – čistokrvni arapski konji WAHO uzgoja i Borički arapski konji.

 

 

 

 

U Visokom 22. jula prva izložba arapskih konja u BiH

 

Općina Visoko i Konjički klub “Vilenjak” u okviru dana kulture i sporta “Visočko ljeto 2017.” u subotu, 22. jula organizirat će prvu izložbu arapskih konja u Bosni i Hercegovini.

Kako je Feni kazao član Međunarodnog udruženja uzgajivača bosanskog brdskog konja Enver Žiga, izložba je takmičarskog karaktera i to u dvije kategorije – čistokrvni arapski konji WAHO uzgoja i Borički arapski konji.

Ovo je prvi put da se u BiH organizira manifestacija ove vrste koja će, smatra Žiga, zbog svoje atraktivnosti sigurno privuću veliki broj posjetilaca.

Organizatori planiraju da izložbu organiziraju i sljedeće godine, a da se i u oficijelni program uključi i bosanski brdski konj.

Žiri za ocjenjivanje konja radit će u sastavu: Žiga Enver, Gordan Šebalj i Alma Rahmanović. U pauzi će biti predstavljeno nekoliko grla bosanskog brdskog konja iz ergele “Žiga”, iz štale Abdulaha Imamovića i ergela “Bosat”.

Izložba će biti održana na fudbalskom stadionu.

 
 
 

Komentariši