Za samo dvije minute uspavao protvnika u Tesliću

Bh. bokser Edin Puhalo alias ”Iron Puki” u subotu je u Tesliću ukrstito rukavice sa srbijanskim bokserom Milenkom Samardžićem. Ovo mi je treća pobjeda od ove godine. Od početka ove godine pa do ovog meča sam odradio preko 500 rundi sparinga plus ostalo što radim svaki put na treningu tako da nije slučajno što na ovakav način završavam svoje mečeve. 

 

 

 

 

 

 

IRON PUKI-ŠAMPIONSKI NIZ

Za samo dvije minute uspavao protvnika u Tesliću

 

 

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo alias ”Iron Puki” u subotu je u Tesliću ukrstito rukavice sa srbijanskim bokserom Milenkom Samardžićem.

Bit je to njegov 13. profesionalni meč,  i trinaesta pobjeda, pošto je duel koji je trebao imati u Mađarskoj protiv Mihalya Vorosa krajem jula otkazan.

U Tesliću je odradio šampionsku borbu te ostvario još jednu pobjedu, kroz koju je svoju zemlju predstaviti u najboljem svjetlu.

Evo šta je nakon meča eksluzivno kazao za Informativa.ba:

 

“Jos jedna važna pobjeda 13.po redu 12. nokautom. Odlične pripreme i vrhunska pripremljenost rezultirale su tako da sam protivnika nokautirao za samo dvije minute borbe

Ovo mi je treća pobjeda od ove godine. Od početka ove godine pa do ovog meča sam odradio preko 500 rundi sparinga plus ostalo što radim svaki put na treningu tako da nije slučajno što na ovakav način završavam svoje mečeve.
Upornost i svaki trud se itekako isplati. Ja poslije ovog meča odma nastavljam sa treninzima jer uskoro bi trebao ponovo boxati u Budimpešti ili u Crnoj Gori. Želim nove izazove i još bolje protivnike a do kraja godine bi trebao se boriti za WBA titulu za koju pod zastavom BiH odnosno za našu državu nikad niko još nije boxao.
To je za mene velika šansa i želim je iskoristiti odnosno želim postati WBA šampion.
Isto tako nadam se da cu imati podršku od naše države koju sam do sada predstavljao u najboljem svijetlu.
Želim da se zahvalim svima koji prate i podržavaju moj rad a posebno mojim sponzorima. TEAM IRON PUKI BOXING.”

Komentariši