Selvir Čolić ima najljepši štand

Selvir Čolić ima najljepši štand – Najveća potražnja i interesovanje za med Selvira Čolića, na čijem štandu je uvijek red. Ili posjetioci razgledaju sjajno dizajnirane pčelarske proizvode, ili kupuju ono što su Čolići pripremili. Selvir umalo nije ostao bez robe, jer je delegacija iz Katara pokupovala velike količine i najavila narudžbe čak i za ambasadora.

 

 

 

15.– JUBILARNI SARAJEVSKI BEE FEST:

 

 

IZLAŽE PEDESETAK PČELARA

 

 

Najveća potražnja i interesovanje za med Selvira Čolića, na čijem štandu je uvijek red. Ili posjetioci razgledaju sjajno dizajnirane pčelarske proizvode, ili kupuju ono što su Čolići pripremili. Selvir umalo nije ostao bez robe, jer je delegacija iz Katara pokupovala velike količine i najavila narudžbe čak i za ambasadora.

 

Tradicionalno jedna od najvećih i najreferentnijih pčelarskih manifestacija – sarajevski Bee fest ove godine je okupio jedva pedesetak izlagača. Organizatori kažu da je to sjajan odziv kada se ima u vidu izuzetno loša pčelarska godina, jer meda nema ni za lijeka, a analitičari se bave statistikom, pa će kazati da je unazad desetak godina na Trgu Alije Izetbegovića sve mirisalo na med; bivalo je i po 200 izlagača iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

 

Bez obzira na slabiji odziv i na krizu s medom, ipak, se mora konstatovati: sarajevski Bee fest je i dalje najveći „sajam meda“ u BiH. Direktorica Samira Katica Arnautović je zadovoljna. Kaže: „Uspjeli smo okupiti najbolje i najkvalitetnije u BiH. Sarajlije neće ostati bez kvalitetnog domaćeg meda, a neće ni izostati brojne festivalske aktivnosti, razgovori i okrugli stolovi – dodala je Katica.

 

 

Komentariši