Fantastični Šehić donio bod Qarabagu

Historijski bod Qarabaga, fantastična partija Šehića

Najzaslužniji za historijski bod Qarabaga u Ligi šampiona bio je bh. reprezentativac Ibrahim Šehić, koji je fenomenalno branio.

 

 

 

 

Fantastični Šehić donio bod Qarabagu

 

Već u prvih desetak minuta utakmice mogli smo pretpostaviti da nas čeka jedna uspavanka, te da će Qarabag učiniti sve da sačuva svoju mrežu. Domaći su se odlično postavili u defanzivi i čekali su svoje prilike iz kontri. Atletico je kružio oko gola domaćih, a prvu pravu šansu imali su tek u 39. minuti. Griezmann je istrčao sam ispred Ibrahima Šehića uputio je sjajan udarac, ali je bh. golman maestralnom odbranom spasio svoj gol.

 

Šehić je bio noćna mora za goste i lagano je izrastao u heroja ove utakmice. U drugom poluvremenu gledali smo nešto bolju utakmicu i očekivalo se da Atletico završi posao. Ipak, Qarabag se odlično držao i čak je u nekoliko puta ozbiljnije zaprijetio, no ostalo je 0:0. Posao gostima olakšan je u 75. minuti kada je pocrvenio Ndlovu.

Atletico Madrid je tada preuzeo incijativu na sredini terena, vršio je veliki pritisak, ali Qarabag se nije predavao i na kraju je stigao do velikog historijskog boda. Za ekipu iz Azerbejdžana je ovo bio prvi bod ikad u Ligi prvaka. Sigurno je da će se ovom rezultatu najviše obradovati igrači Rome koji večeras gostuju Chelseaju. Vučica je sada ostala u odličnoj šansi da se bori za mjesto koje vodi dalje. A

tletico je treći sa samo dva boda nakon tri kola, dok je Qarabag zadnji sa jednim bodom.

Liga prvaka, 3. kolo:

Qarabag – Atletico Madrid 0:0 

 

Komentariši