ZABORAVLJENI OD SVIH – Vode nema a računi dolaze

Hajrudin Kurtić u razgovoru za Žurnal kaže da se nalazi u najgoroj situaciji, jer je njegova kuća najviše udaljena od lokalnog puta. Kurtić je bez vode više od dvije sedmice. I alternativne metode opskrbljivanja vodom su zakazale: – Kilu sam dobio noseći vodu. Žena mi je 80 posto invalid, nemamo primanja, i još pored toga nemamo osnovne uslove za život. Dovoze nam povremeno cisterne iz mjesne zajednice Reljevo, ali ni toga više nema. Zadnji put su mi dovezli vodu prije 25 dana. Zvao sam vodovod, načelnika i mjesnu zajednicu, ali to nikoga ne zanima.

 

 

 

ZABORAVLJENI OD SVIH: Mještani Rječice 15 godina nemaju vodu, a računi za nju uredno dolaze!

 

 

Piše: Semir Mustafić

Mještani naselja Rječica, u Općini Novi Grad Sarajevo već 15 godina nemaju vode. I pored toga svakoga mjeseca dobijaju račune za vodu, koji dosežu cifre do čak 500 maraka. 

Od 2003. godine KJKP Vodovod i kanalizacije Sarajevo ugradio je vodomjere mještanima ovog naselja, ali voda kod nekih nikada nije potekla, kod ostalih vode je bilo rijetko, najčešće po sat ili dva u rijetkim danima kada je bilo vode. 

 Mejrema Junuzović, stanovnica Rječice

Imam duga tri hiljade maraka, i moram da isplatim odmah 500 maraka i ostalo na rate, a nemamo vode. Kad su nam prije više od 10 godina postavili satove za vodu, sat je bio pokvaren, i dobijala sam račune od 200, 300 i 500 maraka, što je besmisleno–  kaže za Žurnal Mejrema Junuzović  mještanka Rječice.

 Ukupan dug Mejreme Junzović u VIK-u 

NAČELNIK EFENDIĆ I LAŽNA OBEĆANJA

Hajrudin Kurtić u razgovoru za Žurnal kaže da se nalazi u najgoroj situaciji, jer je njegova kuća najviše udaljena od lokalnog puta. Kurtić je bez vode više od dvije sedmice. I alternativne metode opskrbljivanja vodom su zakazale: 

– Kilu sam dobio noseći vodu. Žena mi je 80 posto invalid, nemamo primanja, i još pored toga nemamo osnovne uslove za život. Dovoze nam povremeno cisterne iz mjesne zajednice Reljevo, ali ni toga više nema. Zadnji put su mi dovezli vodu prije 25 dana. Zvao sam vodovod, načelnika i mjesnu zajednicu, ali to nikoga ne zanima.

Hajrudin Kurtić, stanovnik Rječice

Kurtić u razgovoru za Žurnal kaže da su dolazili  političari skoro svih stranaka i obećavali da će popraviti stanje.

– Kupovali su nas za 10 maraka i obećavali nam da će riješiti problem kada dobiju izbore. Bio je  načelnik Semir Efendić i Rile, sadašnji SBB-ov ministar kulture i sporta. On nam je davao pakete u vrijednosti od 10 KM pred izbore, ali kao što vidite mi vode još nemamo–  tvrdi Kurtić

DODATNI PROBLEMI

Rječica je također mjesto u kojem češće autobusi prolaze nego voda. Doduše, ni autobusi ne saobraćaju po nekoliko dana kažu mještani, najviše trpe djeca koja ne odu tih dana u školu.  

– Djeca ne mogu u školu, putevi do naših kuća su u očajnom stanju. A prije izbora,  SBB, SDA , DF, SDP dođu, obećaju, pokupe glasove a evo vidite rezultate.–  govori za Žurnal Samir Junuzović stanovnik Rječice.  

Samir Junuzović (lijevo), stanovnik Rječice 

Na upite Žurnala zašto mještani Rječice nemaju vodu, niko iz VIK-a  nije odgovorio. 

(zurnal.info) 

Komentariši