Erminu Pavici zapaljen automobil i pomoćni objekt

Erminu Pavici jučer je u večernjim satima zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekt u naselju u Kukavice u općini Rogatica.

 

 

 

Erminu Pavici zapaljen automobil i pomoćni objekt

 

Erminu Pavici jučer je u večernjim satima zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekt u naselju u Kukavice u općini Rogatica.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na šupi, koji je prijetio da se proširi i na kuću, a automobil je u potpunosti izgorio.

“Policija je danas obavila uviđaj i, prema riječima istražitelja iz Istočnog Sarajeva, radi se o podmetnutom požaru te će protiv za sada nepoznatih osoba biti podnesena krivična prijava”, rekao je Kemo Čamdžija, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske.

Izuzeti materijal s mjesta događaja bit će upućen na dodatno vještačenje u Banju Luku.

Ermin Pavica je prije nekoliko dana primio prijeteće poruke, upućene njemu lično i porodici, o čemu je blagovremeno upoznata Policijska stanica Rogatica.

Čamdžija je tokom posjete pratio aktivnosti istražitelja te od komandira Policijske stanice Rogatica Igora Kušića dobio uvjeravanja da su preduzete sve mjere za sigurnost ove porodice.

Podsjetio je i da je ovo drugi slučaj, nakon nedavnog trovanja stoke porodice Herceglija, koji je u posljednje vrijeme uznemiro povratnike Bošnjake i prijeti da naruši sigurnost na prostoru općine Rogatica.

Do sada je Rogatica bila svjetao primjer suživota i dobrih komšijskih odnosa, a Čamdžija je izrazio nadu da će se ovaj slučaj istražiti do kraja te da će sigurnost povratnika biti na dobrom nivou i da ovakvih slučajeva neće biti u budućnosti.

Iz Policijske stanice Rogatica su potvrdili da su pripadnici Vatrogasne jedinice Rogatica ugasili požar, u kojem je djelimičnio izgorio pomoćni objekata, dok je vozilo u potpunosti uništeno požarom. 

Utvrđuju se, naveli su, sve okolnosti ovog slučaja.

 

 

 

 

KLIX.ba

Komentariši