LICITACIJA ribarske mušice – prilog ide za liječenje Edina Škaljića

Naš Fuad šahinpašić vrhunski majstor za izradu mušica daje svoj prilog za liječenje Edina Škaljića. Fuad daje 35 mušica na licitaciju – ko ponudi najviše dobiće ovih 35 mušica a prilog će biti uručen Edinu Škaljiću ili uplačen na njegov račun….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LICITACIJA ribarske mušice – prilog ide za liječenje Edina Škaljića

 

Objasniti lov ribe na mušicu ili mušičarenje sa jednom riječi je vrlo teško. Napisati da je ovo najuspješniji način da se uhvati riba ne bi odgovaralo istini, ali takođe ne može obuhvatiti niti objasniti specijalnost ovog načina sportskog ribolova. Možda je je ovo odgovor. Lov ribe sa mahačem i umjetnom mušicom je najsportskiji način ribolova.

Elegancija kojom se izmahuje šnjura da se osuši mušica, beztežinski let umjetne mušice, njeno nježno i bezglasno padanje na površinu vode, njena plovidba vodom, izlov ribe, kontra i žestoki otpor uhvaćene ribe je najprirodniji način ribarenja. Sve što je napisano dešava se samo između dva stvorenja prirode; ribara i ribe. Povezani su istom željom. Mušicom. Ribolovac budno prati pokrete mušice, gleda u miran tok vodene struje koji sporo nanosi njegovu mušicu do mjesta gdje je riba izlovila. To je momenat istine. Za oboje. Je li imitacija dobra i hoće li je riba uzeti.

 

Naš Fuad Šahinpašić vrhunski majstor za izradu mušica daje svoj prilog za liječenje Edina Škaljića. Fuad daje 35 mušica na licitaciju – ko ponudi najviše dobiće ovih 35 mušica a prilog će biti uručen Edinu Škaljiću ili uplačen na njegov račun….

 

Komentariši