Navijači FK Željezničar posjetili mezar Mirze Raščića

Navijači Željezničara, popularni Manijaci, članovi porodice i prijatelji danas su posjetili mezar rahmetli Mirze Raščića u Vlakovu.

 

 

 

Tri godine od ubistva:

 

Navijači FK Željezničar posjetili mezar Mirze Raščića

 

Fanovi Želje nisu zaboravili svog druga sa tribine, koji je koji je ubijen u prostorijama Udruženja navijača na stadionu Grbavica 16. aprila 2015. godine. Mirza je bio vjerni navijač Plavih.

Dan prije nego što će se navršiti tri godine od njegove smrti Željo će u 5. kolu Lige za prvaka BiH gostovati najvećem rivalu Sarajevu na Koševu, a sutrašnji derbi igra se od 16.30 sati.

Mirza je ubijen u večernjim satima nakon tuče nekoliko osoba, koja se prethodno dogodila u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. Na njega je pucao Izudin Tahirović iz Sarajeva, koji je presudom Vrhovnog suda FBiH zbog ovog ubistva osuđen na 17 i po godina zatvora.

Raščić je bio zadužen za prikupljanje novca radi organiziranog odlaska navijača FK Željezničar na gostujuću utakmicu kluba.

Tahirović je, znajući da se Raščić nalazi unutra, ušao u prostorije, te u namjeri da ga ubije, iz neposredne blizine prema njemu ispucao četiri hica iz pištolja. Jedno, ispostavit će se, kobno zrno pogodilo je Mirzu u predjelu stražnje desne strane grudnog koša.

Pola sata kasnije, Mirza je preminuo na putu prema sarajevskom Kliničkom centru.

Željini navijači danas u 16 sati posjetit će i trening izabranika Admira Adžema na Grbavici u 16 sati kako, bi dali podršku ekipi uoči ove izuzetno važne utakmice u borbi za titulu prvaka BiH!

Komentariši