Agan Hodžić nije zaboravio Kovanj, selo u kojem je rođen

Konvoj s hranom krenuo je ispred Narodne kuhinje „Stari Grad“

Konvoj s paketima humanitarne pomoći  iz Narodne kuhinje „Stari Grad“ otpremljen je za Rogaticu. Prema riječima Zilhe Šete, upravnice Narodne kuhinje „Stari Grad“, hrana koja je dostavljena porodicama kupljena je novcem koji je testamentom ostavio Agan Hodžić koji je živio u Kanadi, a koji je nedavno umro u Staračkom domu u Nedžarićima.

 

 

HUMANOST Konvoj humanitarne pomoći iz Sarajeva stigao u Rogaticu

 

Agan Hodžić nije zaboravio Kovanj, selo u kojem je rođen 

Autor: N.ĆOSIĆ

 

Konvoj s paketima humanitarne pomoći je jučer iz Narodne kuhinje „Stari Grad“ otpremljen za Rogaticu. Prema riječima Zilhe Šete, upravnice Narodne kuhinje „Stari Grad“, hrana koja je dostavljena porodicama kupljena je novcem koji je testamentom ostavio Agan Hodžić koji je živio u Kanadi, a koji je nedavno umro u Staračkom domu u Nedžarićima.

 

 Tri kuhinje

– Ovo je prva akcija raspodjele novca rahmetlije Agana. Prehrambene proizvode upakovane u 250 paketa dobit će najugoženije porodice. S obzirom na to da je u pitanju bila velika količina hrane, pomoć da se humanitarna akcija realizira pružili su Općina Centar, „Merhamet“ i Crveni križ (CK) Kantona Sarajevo – kazala je Tetka Zilha. 

 

Kako smo već ranije pisali, Hodžić je testamentom ostavio milion KM za tri narodne kuhinje, Narodnu kuhinju „Stari Grad“, „Merhamet“ i Crveni krst FBiH. Rođen je 1930. godine u selu Kovanj kod Rogatice.

 

 Rad na terenu

– Danas ću dobiti povratnu informaciju o broju ugroženih u Rogatici i okolnim selima. Vjerujem da ima mnogo onih kojima je pomoć neophodna. Na teren zajedno s uposlenicama Općine Centar, „Merhameta“ i CK je otišao i izvršilac testamenta – rekla je tetka Zilha.

 

Naredna akcija  prema Banjoj Luci 

Naredna akcija će ići prema Banjoj Luci i to odmah poslije prvomajskih praznika. Kako je kazala Šeta, i ona će biti realizirana novcem koji je ostavio Agan.

– Mi smo dobili 380.000 KM, a za ovu pomoć Rogatici potrošili smo 18.000 KM. Molimo sve da nam jave ako znaju da je nekom pomoć neophodna – kazala je Tetka Zilha.’

AVAZ

 

Komentariši