Javni poziv za korištenje sredstava iz programima zapošljavanja u 2018. g.

Relateret billede

Podsjećamo privrednike i nezaposlene sugrađane da je 20. aprila otvoren Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programima zapošljavanja u 2018. godini. – Planirano je 14.700.000 KM za šest programa zapošljavanja u okviru kojih bi na području RS trebalo da bude zaposleno do 4.200 lica, izjavio je direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić.

 

 

 

 

 

 

Javni poziv za korištenje sredstava iz programima zapošljavanja u 2018. g.

 

 

Podsjećamo privrednike i nezaposlene sugrađane da je 20. aprila otvoren Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programima zapošljavanja u 2018. godini.

 

– Planirano je 14.700.000 KM za šest programa zapošljavanja u okviru kojih bi na području RS trebalo da bude zaposleno do 4.200 lica, izjavio je direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić.

 

Vujičić je naveo da je ove godine uveden projekat zapošljavanja u privredi posredstvom podsticaja, za koji je planirano pet miliona KM, a u okviru kojeg će biti regresirani doprinosi za sve poslodavce u realnom sektoru koji su zaposlili radnike u prošloj godini.

– Svake godine realizujemo projekat “Zajedno do posla”, namjera je da sa milion KM zaposlimo 160 lica. Za projekat sticanja prvog radnog iskustva namijenili smo pet miliona KM i obuhvatili više od 900 lica – rekao je Vujičić.

On je podsjetio da se svake godine realizuje i projekat zapošljavanja Roma, te naveo da će se raditi i na projektu obuke za prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika.

Programi su objavljeni 20. aprila na zvaničnoj stranici Zavoda, a nezaposleni i poslodavci mogu aplicirati za projekte za zapošljavanje u roku od 30 dana.

Predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS Boško Tomić rekao je da je suština programa zapošljavanja smanjiti stopu nezaposlenosti, te zaposliti više od 4.000 lica, od kojih su većina teško zapošljiva, stariji od 40 godina..

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da će poslodavcima koji zaposle radnike u okviru projekata zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2018. godinu biti refundirana sredstva za doprinose.

 

Javni poziv možete preuzeti na linku:

http://www.zzzrs.net/images/uploads/javni_pozivi/Javni_poziv_po_programima_zaposljavanja_2018.pdf?media=1675792891

 

Komentariši