150.000 KM za deminiranje na području opštine Rogatica

Billedresultat for deminiranje

Tako će ove godine na području Rogatice biti realizovano pet projekata deminiranja, ukupne vrijednosti oko 150.000 KM. Sredstva će da obezbijedi Republička uprava civilne zaštite i strani donatori.

 

 

 

 

 

 

150.000 KM za deminiranje na području opštine Rogatica

 

Načelnik opštine Rogatica razgovarao je danas sa predstavnicima Centra za uklanjanje mina u BiH, koji djeluju pri Regionalnoj kancelariji u Palama. Šef Kancelarije Goran Ždrale načelniku je predočio činjenicu da su mine još uvijek aktuelne kao veliki bezbjednosni problem. Na području od Trebinja do Bijeljine Rogatica se po površini minski sumnjivih prostora nalazi na drugom mjestu sa 14 km kvadratnih, dok je na prvom mjestu Kalinovik sa 18 km kvadratnih.

 

Ždrale je istakao da postoji velika zainteresovanost stranih donatora za finansiranje projekata deminiranja. Tako će ove godine na području Rogatice biti realizovano pet projekata deminiranja, ukupne vrijednosti oko 150.000 KM. Sredstva će da obezbijedi Republička uprava civilne zaštite i strani donatori.

 

Načelnik Jagodić je pozdravio aktivnosti koje će na polju deminiranja biti realizovane u narednom periodu. Jagodić je dodao da će Opštinska uprava pružiti svu potrebnu podršku, kako bi projekti deminiranja dali maksimalne rezultate u smanjenju ugroženosti stanovništva od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Komentariši