Branković na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju u Holandiji

Relateret billede

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, uz podršku Saveza kizačkih sportova BiH i KRK The One, od 11. do 13. januara će učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Branković se trenutno s reprezentativcima Hrvatske priprema u Zagrebu, a s njima će 9. januara otputovati na takmičenje. 

 

 

 

 

SRETNO EDINE

Branković na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju u Holandiji

 

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, uz podršku Saveza kizačkih sportova BiH i KRK The One, od 11. do 13. januara će učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Branković se trenutno s reprezentativcima Hrvatske priprema u Zagrebu, a s njima će 9. januara otputovati na takmičenje. 

“Zbog nedostatka adekvatne podrške i ledene plohe u Sarajevu, naš reprezentativac je prinuđen da pripreme obavlja vani i putuje sam na međunarodna takmičenja. Znajući našu situaciju, mnogi timovi i pojedinci nastoje da nam pomognu, pa će i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, uz našeg reprezentativca na ovom takmičenju, bez naknade, biti poznati belgijski trener Pieter Gysel”, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH. 

Bez obzira na okolnosti u Savezu očekuje dobar nastup Brankovića te da u konkurenciji najboljih brzoklizača Evrope izbori nastup u finalu.

 

 

Komentariši