Film – Junak umire jednom

Billedresultat for JUNAK UMIRE JEDNOM

VIDEO – Film „Junak umire jednom“, autora Avde Huseinovića. Film priča o bosanskim Srbima, herojima odbrane Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. U Filmu se između ostalog govori o Abazović Radenku dobitniku najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan ali u filmu govori i Zoranović Rade koji je bio pripadnik A BiH od prvog do zadnjeg dana…….

 

 

Film „Junak umire jednom“, autora Avde Huseinovića

 

U srijedu 9.januara 2019. premijerno je prikazan dokumentarni film „Junak umire jednom“, autora Avde Huseinovića. Film priča o bosanskim Srbima, herojima odbrane Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. U filmu su opisane ratne sudbine i herojski putevi Čede Domuza, majora Mihajla Petrovića, Radenka Abazovića, Gorana Stošića, Sretena Lojanice, Aleksandra Ace Stankovića, Nenada Milojevića, Vlajke Bandića, Dragana Čurka … Neki od njih su posthumno odlikovani najvećim ratnim priznanjima kao heroji bosanske vojske. Također, u filmu će o svom ratnom putu govoriti neki od bosanskih Srba, danas veterana Armije RBiH. Produkcija Pravda-Sarajevo.

VIDEO – Film „Junak umire jednom“, autora Avde Huseinovića. Film priča o bosanskim Srbima, herojima odbrane Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. U Filmu se između ostalog govori o Abazović Radenku dobitniku najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan ali u filmu govori i Zoranović Rade koji je bio pripadnik A BiH od prvog do zadnjeg dana…….

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=nOfcCbs0q5c&t=1786s

 

 

 

Komentariši