Edin Puhalo pred meč karijere

Ako uspijem pobijediti, bit ću na listi od 15 izazivača za svjetskog prvaka što je za mene velika motivacija. Ovo je veliki izazov, Kurzawa je do sada najjači protivnik s kojim sam se borio. Pobjedom bih ispunio životni san, a to je da dođem do titule prvaka Evrope u najjačim svjetskim asocijacijama i da dobijem priliku da se borim za prvaka svijeta. Neću srljati da idem na nokaut”, poručio je Puhalo koji je pozvao naše ljude u Frankfurtu i okolici da dođu da ga podrže.

 

 

Edin Puhalo pred meč karijere

Pobjedom nad Kurzawom bih ispunio životni san

“Ako uspijem pobijediti, bit ću na listi od 15 izazivača za svjetskog prvaka što je za mene velika motivacija. Ovo je veliki izazov, Kurzawa je do sada najjači protivnik s kojim sam se borio. Pobjedom bih ispunio životni san, a to je da dođem do titule prvaka Evrope u najjačim svjetskim asocijacijama i da dobijem priliku da se borim za prvaka svijeta. Neću srljati da idem na nokaut”, poručio je Puhalo koji je pozvao naše ljude u Frankfurtu i okolici da dođu da ga podrže.

“Edin je vrhunski spreman i siguran sam da može odboksovati i 20, a ne zakazanih 12 rundi. Tri mjeseca se priprema za meč, a raduje me da je zdravstveno na odličnom nivou”, rekao je Šefik Tanović, Edinov trener.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovao je i menadžer Dalibor Ban koji je i najzaslužniji za narednu borbu.

“Kurzawa je veliko ime u Njemačkoj koji je imao velike pobjede u karijeri. Veoma je opasan protivnik, ali mislim da će ga Puhalo nokautirati. Političari daju premalo podrške Edinu koji je duže vremena broj jedan, ne samo u BiH već i širom Balkana, a tu uključujem i Rumuniju, Bugarsku, Tursku… pa bih zamolio odgovorne ljude da mu pomognu. Ekoliko pobijedi Kurzawu, bit će na listi izazivača za prvaka svijeta, a onda je do mene da dogovorim tu borbu. Mogu samo jedno poručiti: Usik neće mirno spavati ako mu Puhalo bude protivnik”, poručio je Ban.

Kai Kurzawa (42) je u karijeri imao 44 borbe, od kojih je dobio 38 i predstavljat će veliki izazov za popularnog Iron Pukija koji se nalazi na 8. mjestu na EE-EU (European External Union) rang-listi.

Komentariši