Slikar Safet Zec dizajnirao kutiju za novi francuski parfem

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfemUn Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune), a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bosanski umjetnikSafet Zec

 

 

Slikar Safet Zec dizajnirao kutiju za novi francuski parfem

 

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfem Un Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune), a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bosanski umjetnik Safet Zec, javio je češki portal Harpersbazaar.cz.

“Jardin sur la Lagune će nas odvesti u Veneciju i otkriti čaroliju skrivenog mjesta iza kamenog zida. Christine Nagel, dizajnerica perfema u Hermèsu, krenula je u legendu u potrazi za tajanstvenom baštom, koju je engleski voditelj izgradio na vodi. Našla ju je. To je obična bašta, kojoj je priroda oduzela sva prava na divljinu. Vegetacija je preživjela test vremena, a vjetar i slane vode ostavile su na vegetaciji kristalne naslage”, piše portal Harpersbazaar.cz.

Christine Nagel je stvorila slatki, osebujni miris s malo nostalgije u kojoj se ne osjeća tuga. 

Novi miris će se prodavati u Hermèsovim buticima i odabranim parfemima od 4. marta 2019. godine.

Hermès je porodična firma koju je 1837. godine osnovao Thierry Hermès u Parizu. Kompanija je svjetski poznata, ima više od 12.000 zaposlenih i prihode od 5,5 milijardi eura.

Komentariši