Edin Puhalo šampion Evrope u WBO verziji

Iron Puki nokautirao Kurzawu za naslov prvaka Evrope: Ovo je za moju BiH! (VIDEO)

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, sinoć je prekidom u trećoj rundi, u prepunoj sali u Frankfurtu, savladao Nijemca Kai Kurzawu i postao šampion Evrope u WBO verziji.

 

 

 

 

VELIKA POBJEDA

Iron Puki nokautom protiv Kurzawe do naslova prvaka Evrope

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, sinoć je prekidom u trećoj rundi, u prepunoj sali u Frankfurtu, savladao Nijemca Kai Kurzawu i postao šampion Evrope u WBO verziji.

 

Puki je iskusnog Nijemca na pod poslao već u prvoj rundi, ali se Kurzawa uspio oporaviti, te u nastavku borbe uzvratiti našem šampionu i poslati ga na pod. 

 

Međutim, u trećoj rundi, nakon nekoliko žestokih razmjena, Puki je nokautirao Kurzawu te je sudija prekinuo meč.

 

Za Edina Puhala ovo je ujedno i 17. pobjeda iz isto toliko mečeva te 16. nokaut, koji mu je ujedno donio i titulu prvaka Evrope u WBO verziji te status izazivača za prvaka svijeta.

 

“Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Meč je bio žestok od početka do kraja. Pao je u prvoj rundi, a onda mi je istom mjerom uzvratio u drugoj. Ipak, s obzirom na to da sam bio sjajno fizički pripremljen, uspio sam se vratiti u meč i preokrenuti ga u svoju korist. Treća runda je bila žestoka, ali sam krenuo odlučnije u napad I jednostavno demonstrirao silu. Kurzawa je veliki borac i veliki šampion te sam stvarno sretan i prezadovoljan da sam ga uspio pobijediti i to nokautom”, prvi su utisci našeg šampiona poslije borbe u Frankfurtu.

Puki dodaje kako je ovo velika pobjeda za boks u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da se ovaj sport, spletom ranijih okolnosti, pomalo nalazi i na marginama javnosti.

 

“Ovo je velika pobjeda za mene, za Bosnu I Hercegovinu i sve one koji se žele baviti ili bave boksom. Za mene je velika čast što sam kao bokser iz BiH član velike WBO porodice, čiji su supervizori bili na meču i napustili su ga prezadovoljni mojom predstavom. Iskreno se nadam da će vlasti u BiH prepoznati napore, nas sportista, posebno boksera, i podržati nas, jer sam u Njemačku otišao bez podrške države. Vjerujem da će se vremena promijeniti, na bolje”, proučio je.

 

Edin Puhalo će na narednoj bokserskoj ranking listi ubilježiti i ranking karijere i bit će ubjedljivo najbolji u Jugoistočnoj Evropi pa čak i šire.

 

“Hvala mojim prijateljima, koji su došli da me podrže u Frankfurtu, hvala mojoj porodici, sponzorima i svima vama koji me pratite i podržavate. Ovu pobjedu poklanjam mom dvogodišnjem sinu Arslanu, kojem sam želio pokazati kako treba da se bori kroz život. I naravno, veliki pozdrav za sve moje Bosance i Hercegovce”, završio je Puki, kojeg sada očekuje kratki odmor, a onda nastavak priprema za naredna iskušenja, uz nadu da će javnost prepoznati njegov rezultat.

 

 

Komentariši