U DŽEMATU BLAGOVAC USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA MEKTEBSKA GODINA

Mekteb je kod efendije Edina Mrkulića redovno pohađalo više od 130 djece koja su dolazila vikendom u džamiju na Blagovcu. 

 

 

 

U DŽEMATU BLAGOVAC USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA MEKTEBSKA GODINA

 

U subotu 04. maja u džematu Blagovac, povodom završetka mektebske nastave organizirana je svečanost za polaznike mekteba. 130 redovnih polaznika i njihovih roditelja prisustvovalo je svečanoj akademiji i jednosatnom programu kojeg su priredili svi polaznici mekteba potpomognuti mektebskim horom.

U toku programa učili su se odlomci iz Kur’ana časnog, te uz nekoliko ilahija učenicima su dodijeljene i diplome o završenoj mektebskoj godini, kao i prigodni slatki pokloni koje je obezbjedio Džematski odbor.

Imam džemata Edin-ef. Mrkulić u svom obraćanju zahvalio se svojim učenicima i njihovim roditeljima, istaknuvši još jednom važnost mekteba i mektebske nastave u odgojno-obrazovnom procesu i razvijanju svih moralnih vrijednosti kod naše djece. Uz dovu i čestitku povodom nastupanja mubarek mjeseca Ramazana, ova mala svečanost je i završena.

Pored  ove aktivnosti u džematu, treba istaknuti da se isti dan odvijala i akcija čišćenja džamije, harema i pratećih prostorija, koje su sprovele žene iz džemata predvođene koordinatoricom za ženski aktivizam u džematu muallime Emire Sojkić.

Džamija i džemat na Blagovcu spremno dočekuju i ovaj mubarek mjesec Ramazan.

Komentariši