ROGATICA – Zajednički iftar nedelja 19.5.2019

Rogatica – Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa Medžlisom IZ Rogatica sinoć (19.05.) organizovala je iftar u Gradskoj džamiji u Rogatici za 150 postača. Sinoć je bilo prelijepo u društvu naše braće i sestara-povratnika iz Istočne Bosne, iz Rogatice u prelijepoj džamiji sa odličnim domaćinom-glavnim imamom IZ Rogatica Amelom ef.Kozlićem koji odlično radi svoj posao sa ljubavlju i sa velikom posvećenošću.

 

 

 

 

ROGATICA – Zajednički iftar

u organizaciji Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije

i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

 

Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa Medžlisom IZ Rogatica sinoć (19.05.) organizovala je iftar u Gradskoj džamiji u Rogatici za 150 postača. Sinoć je bilo prelijepo u društvu naše braće i sestara-povratnika iz Istočne Bosne, iz Rogatice u prelijepoj džamiji sa odličnim domaćinom-glavnim imamom IZ Rogatica Amelom ef.Kozlićem koji odlično radi svoj posao sa ljubavlju i sa velikom posvećenošću.

Ni jaka kiša nije spriječila dolazak postača iz Rogatice,Goražda, Kozića, Kukavica i drugih obližnjih mjesta na iftar koji smo priredili za istinske heroje-povratnike koji su u agresiji na našu domovinu izgubili skoro sve, ali sigurno nisu nikada izgubili ljubav prema svojoj domovini, svom topraku, svome mjestu rođenja.

Za prisutnu djecu smo obezbjedili i skromne poklone-igračke.

Nama koji smo doputovali iz Zenice i iz daleke Belgije je bila privilegija provesti jednu ramazansku noć sa našom braćom i sestrama u Rogatici. Iftar u Rogatici je postao tradicija za Mostove Prijateljstva. Ako Bog da nastavićemo tu tradiciju. Idemo dalje ako Bog da.

 

 

 

 

Komentariši