Ministri i policijski komesari na iftaru u Sarajevu

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, organizirao je sinoć iftar za ministre unutrašnjih poslova s područja Federacije BiH. Iftaru su prisustvovali i komesari iz Zeničko-dobojskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10. Ovo je prvi put od kako su imenovane nove vlade da su se ministri unutrašnjih poslova iz nekoliko kantona okupili na jednom mjestu.

 

 

 

 

 

Na poziv Admira Katice ministri i policijski komesari s područja Federacije BiH sastali se na iftaru u Sarajevu

 

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, organizirao je sinoć iftar za ministre unutrašnjih poslova s područja Federacije BiH. Iftaru su prisustvovali i komesari iz Zeničko-dobojskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10.

Ovo je prvi put od kako su imenovane nove vlade da su se ministri unutrašnjih poslova iz nekoliko kantona okupili na jednom mjestu.

– Čast mi je da mogu biti domaćin na ovakvom skupu i u svoje, i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve vas pozdravljam i želim vam dobrodošlicu. Ohrabruje me snaga zajedništva i poruka koju možemo poslati svima onima koji su izvor negativnih pojava u društvu, a to je da smo u svakom trenutku spremni sastati se, surađivati, pružiti jedni drugima pomoć i zajedno rješavati najsloženije zadatke te da smo svi mi spremni svoje sposobnosti, znanja i vještine staviti u službu države i građana, kazao je Katica pozdravljajući goste.

Zdravko Boras, ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, kazao je da je bio pozitivno iznenađen pozivom ministra Katice da okupi ministre unutrašnjih poslova na jednom mjestu, te da se nada da će ovakvi sastanci i druženja postati tradicija.

Tokom večeri ministri i policijski komesari razgovarali su i o sigurnosnim izazovima s kojima se susreću u svojim kantonima te naglasili da je svima imperativ očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i visoko profesionalizirana, dobro osposobljena i tehnički opremljena policija.

Komentariši