Ahmet Sejdić – Oslobađajuća presuda

Billedresultat for Ahmet Sejdić - Oslobađajuća presuda

Presuda našem heroju Ahmetu Sejdiću pokazala je da je, Bogu hvala, pravda dostižna. Od početka je bilo jasno da se radi o procesu koji, ako suđenje bude pravično, može rezultirati jedino oslobađajućom presudom i to se na kraju i desilo. 

 

 

 

 

Ahmet Sejdić – Oslobađajuća presuda

 

Ahmet Sejdić, bivši komandant Prve višegradske brigade Armije RBiH, oslobođen je po svim tačkama optužnice za ratne zločine na području Višegrada, Rudog i Goražda, a njegova odbrana smatra da je presuda pravična.

 

Advokatski tim Ahmeta Sejdića, koji čine advokatice Jasenka Rešidović, Edina Rešidović i Sabina Hota-Ćatić, smatra da je presuda zasnovana na zakonu.

 

Presuda našem heroju Ahmetu Sejdiću pokazala je da je, Bogu hvala, pravda dostižna. Od početka je bilo jasno da se radi o procesu koji, ako suđenje bude pravično, može rezultirati jedino oslobađajućom presudom i to se na kraju i desilo. Ahmet Sejdić svijetli je primjer bosanskog ratnika, bosanskog viteza, časnog pripadnika Armije RBiH. Sejdić i drugi komandanti nikada, pa ni onda kada su krvnički i genocidom protjerani iz svog Višegrada, nisu dopustili da ih na njihovom putu odbrane i oslobađanja rodne grude vodi bilo šta drugo osim viteške časti, humanosti, poštivanja međunarodnih konvencija i pravdenosti čak i prema neprijatelju…

 

Komentariši