Šehić: Dinamo ili Gazisehir Gaziantep

Dinamo planira preusmjeriti na dovođenje Ibrahima Šehića, javljaju Sportske.ba istovremeno kako piše Ajansspor.com, naš čuvar mreže postigao je načelni dogovor sa Gazisehir Gaziantepom.

 

 

Šehić: Dinamo ili Gazisehir Gaziantep

 

Dominik Livaković ovog ljeta napustit će Dinamo i preseliti u Montpellier. Pritom će srušiti klupski rekord i visinom odštete postati najskuplji golman u historiji zagrebačkog kluba.

Montpellier dovodi hrvatskog reprezentativca za devet miliona eura, a dio novca od odštete Dinamo planira preusmjeriti na dovođenje Ibrahima Šehića, javljaju Sportske.ba i tvrde da je trener Dinama Nenad Bjelica oduševljen bosanskohercegovačkim golmanom. 

Šehić je golman turskog Erzurumspora kojeg želi napustiti nakon što je ispao u drugu ligu. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je branio 22 utakmice, a dolaskom Roberta Prosinečkog na poziciji selektora promovisan je u prvog golmana ispred Asmira Begovića. Šehić, navodno, ima i nekoliko ponuda turskih prvoligaša.

Karijeru je počeo u Željezničaru gdje je kao kapiten vodio ekipu do dvostruke krune. Kasnije je branio u turskom Mersinu i azerbajdžanskom Qarabagu.

 

INTERESUJE SE I Gazisehir Gaziantep

 

Ibrahim Šehić, golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi trebao imati novi klub! Tako bar tvrde turski mediji.

 

Kako piše Ajansspor.com, naš čuvar mreže postigao je načelni dogovor sa Gazisehir Gaziantepom.

 

Isti izvor navodi da su dogovor o obeštećenju postigli Gaziantep i Erzurum, što znači da bi Šehić uskoro mogao zadužiti dres kluba za koji su svojevremeno nastupali naši bivši A reprezentativaci Haris Medunjanin i Semir Štilić.

Komentariši