Ibrahim Šehić pred iznenađujućim transferom

Ibrahim Šehić pred iznenađujućim transferom

Prošle sezone Šehić je bilježio dobre partije za ovaj klub, no kako je u međuvremenu Erzurumspor ostao bez prvoligaškog statusa, postalo je jasno da su male šanse da tu ostane i u budućnosti. Prethodnih sedmica Šehićevo ime se dovodilo u vezu s nekoliko klubova, od Trabzonspora, Kasimpaše, Kayserspora do Qarabaga za koji je već igrao, ali na kraju bi mogao završiti u Aziji, tačnije u Kataru ili Saudijskoj Arabiji, odakle je dobio bogate ponude.

 

 

 

Ibrahim Šehić pred iznenađujućim transferom

 

‘Jedinica’ reprezentacije BiH napušta Tursku

Prvi golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić, sudeći po pisanju turskih medija, definitivno ne ostaje u Erzurumsporu.

 

Prošle sezone Šehić je bilježio dobre partije za ovaj klub, no kako je u međuvremenu Erzurumspor ostao bez prvoligaškog statusa, postalo je jasno da su male šanse da tu ostane i u budućnosti. 

Prethodnih sedmica Šehićevo ime se dovodilo u vezu s nekoliko klubova, od Trabzonspora, Kasimpaše, Kayserspora do Qarabaga za koji je već igrao, ali na kraju bi mogao završiti u Aziji, tačnije u Kataru ili Saudijskoj Arabiji, odakle je dobio bogate ponude.

Informacija je to koju su plasirali turski mediji, a koja nam je potvrđena i od strane ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri, no sam transfer još uvijek je daleko od realizacije. 

 

Ukoliko bi kojim slučajem završio u Saudijskoj Arabiji, Šehić bi nastavio trend koji je odnedavno popularan i među reprezentativcima BiH, budući da je nakon Elvisa Sarića u ovoj zemlji završio i Ervin Zukanović. Obojica su potpisala za Al Ahli.

U Erzurumsporu, s druge strane, unatoč velikom interesovanju nastoje zadržati našeg golmana po svaku cijenu, pa su stoga već ranije izvjesili visoku cijenu, koja je dosad odbila nekoliko klubova. 

Šta će od cijele priče na kraju biti, ostaje da se vidi. 

 

 

Komentariši