Starčići – Ograđeno mezarje

Danas su skoro pa zagradili vrijedno radeći moj babo Hasan, amiđa Ragib i moj brat Mevludin da ih Allah nagradi lijepim zdravljem i dugim životom… Hvala svima koji su novčano pomogli, a mogli su izdvojiti i vremena i pomoći da se što prije i zagradi da budemo svi mirni, nebi bilo na odmet.

 

 

 

 

Starčići – Ograđeno mezarje

 

Želim Vas prvo podsjetiti da je ovaj život njiva na kojoj insan sije svoja djela, čije će plodove brati i imati koristi od njih onog dana kada sretne svoga Gospodara. 

Neće biti rahatluka u duši dok se ne oslobodimo onog…. Ja nemam vremena, ja nisam mogo, ja ovo ja ono… To su samo izgovori, sve se može kad se želi i hoće. Za ovako nešto mora da se ima vremena, zar su naši naj miliji zaslužili da životinje hodaju po njihovim mezarima pa duša me zaboli…. 

Svaki put kad odem na mezar moje Majke bolje da umrem nego da to gledam…. Danas su skoro pa zagradili vrijedno radeći moj babo Hasan, amiđa Ragib i moj brat Mevludin da ih Allah nagradi lijepim zdravljem i dugim životom… 

Hvala svima koji su novčano pomogli, a mogli su izdvojiti i vremena i pomoći da se što prije i zagradi da budemo svi mirni, nebi bilo na odmet.

Sve se može kad se hoće… 

 

 

Komentariši