Faris Kulovac na spisku selektora

Zalaganje i trud nisu ostali nezapaženi i 2018.godine prelazi u FK Željezničar, sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio prvenstvo KS, a zatim i Prvenstvo Federacije BiH. Trenutno je njegova ekipa vodeća na tabeli Lige KS. Kontinuiran rad ,zalaganje i dobra igra, nije ostala neprimjećena i uslijedio je i prvi poziv u Kamp reprezentacije BiH.

 

 

Faris Kulovac na spisku selektora

 

Faris Kulovac, 2006.godište. Prve fudbalske korake počeo je u FK Novi Grad Sarajevo 2013. Sa velikim uspjehom je nosio dres Novog Grada. Zalaganje i trud nisu ostali nezapaženi i 2018.godine prelazi u FK Željezničar, sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio prvenstvo KS, a zatim i Prvenstvo Federacije BiH. Trenutno je njegova ekipa vodeća na tabeli Lige KS.

Kontinuiran rad ,zalaganje i dobra igra, nije ostala neprimjećena i uslijedio je i prvi poziv u Kamp reprezentacije BiH.

 

Na čemu se najviše radilo u protekla dva dana govori selektor Zoran Erbez: „Posebnu pažnju posvetili smo radu na tehničkim elementima kao i provjeri koliko oni razumiju neke taktičke zamisli u situacionoj igri na terenu. Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem kao i generalno ponašanjem igrača.“ „Važno je istaći“, nastavlja Erbez:“ Da Savez ulaže velike napore kako bi nastavili kontinuitet ranog selektiranja a sada smo imali priliku pozvati veći broj igrača, koji će kasnije biti u konkurenciji za reprezentaciju. Povećali smo i broj okupljanja, kao i učešća na različitim turnirima, što je značajno za razvoj mladih fudbalera. Mogu reći da je ova generacija, koju čine igrači rođeni 2005., izuzetno talentovana i perspektivna te da mnogo obećava. Uz kvalitetan rad, ovo je generacija koja može mnogo napredovati. Oni će priliku za dokazivanje imati u aprilu, na turniru koji svake godine Savez organizuje u znak sjećanja na našeg legendarnog Josipa -Škiju Katalinskog“.

 

Komentariši