Pobjedu ekipi mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka Mersada Selimbegovića donio je Max Besuschkow udarcem sa bijele tačke u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Ekipa nekadašnjeg fudbalera Željezničara poslije 19 odigranih kola zauzima petu poziciju s 29 bodova, pet manje od njemačkih velikana HSV-a i Stuttgarta koji se nalaze na drugom i trećem mjestu.

Selimbegović ove sezone odlično koristi ukazano povjerenje u klubu čiji je dres nosio nekoliko godina, a u klubu nemaju razloga da ne budu zadovoljni.

Da još zna s loptom nekadašnji kapiten i stoper Željinih juniora, u vrijeme kada ih je predvodio Amar Osim, pokazao je u jednoj situaciji tokom meča protiv Hannovera. Selimbegović je udarcem petom iza leđa loptu dok je bila u letu vratio igraču da izvede aut.

Za ovaj potez nagrađen je aplauzom domaće publike, no susret je završio s javnom opomenom. Selimbegović nije najbolje podnio tešku povredu jednog od svojih igrača, nakon čega je bacio flašicu ispred klupe, zbog čega mu je glavni arbitar pokazao žuti karton.

Na Sebastiana Stolzea i Erika Wekessera mladi bh. stručnjak sasvim sigurno neće računati za današnji meč protiv Greuther Furtha.