Treće mjesto akademiku Suadu Kurtćehajiću

Turnir je igran po švicarskom sistemu, 9. kola, na petnaest minuta, a pobjednik je bio doc. dr. Anis Balić sa 7 bodova.. Drugo mjesto je osvojio doc. dr. Haris Gekić 6 i po, a treće akademik Suad Kurtćehajić sa također 6 i po bodova..

 

 

Večeras je upravo završen 7. MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR

 

Treće mjesto akademiku Suadu Kurtćehajiću 

 

U organizaciji Fakulteta Šahovskog kluba “Sarajevo” i Fakulteta političkih nauka u Sarajevu večeras je završen 7. memorijalni šahovski turnir “akademik Nijaz Duraković”, na kojem su u konkurenciji 28 učesnika iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta učestvovali i predstavnici ambasada Rusije, Turske i ambasador Sjeverne Makedonije Ekrem Ebibi. Početni potez izveli su dekan FPN-a prof. dr. Sead Turčalo i kćerka rahmetli akademika Nijaza Durakovića prof. dr. Jasna Duraković.

Turnir je igran po švicarskom sistemu, 9. kola, na petnaest minuta, a pobjednik je bio doc. dr. Anis Balić sa 7 bodova.. Drugo mjesto je osvojio doc. dr. Haris Gekić 6 i po, a treće akademik Suad Kurtćehajić sa također 6 i po bodova.. Četvrti je bio počasni Predsjednik kluba prof.dr.Enver Raljević sa 6 osvojenih bodova.
Veliki broj učesnika nagrađen je brojnim nagradama a trojici prvoplasiranih pripao je i pehar u trajno vlasništvo. Organizacija turnira je bila besprijekorna.

Komentariši