Bez struje 50 posto područja opštine

ROGATICA – Zbog nevremena izazvanog olujnim vjetrom i padanjem mokrog snijega posebno juče poslije podne i pred samu veče, više od 50 posto područja opštine Rogatica jutros je osvanulo bez električne energije

 

 

Poslije nevremena u Rogatici – Bez struje 50 posto područja opštine

ROGATICA – Zbog nevremena izazvanog olujnim vjetrom i padanjem mokrog snijega posebno juče poslije podne i pred samu veče, više od 50 posto područja opštine Rogatica jutros je osvanulo bez električne energije.

Zbog ispadanja 110 kilovoltnog dalekovoda sinoć između 19 i 21 časova bez struje je bilo cijelo područje opštine uključujući i Rogatica kao naselje. Intervencijom radnika Elektroprenosa struja je došla nešto prije 21 čas, ali zato bez napajanja električnom energijom ostao je najveći dio seoske mreže među kojim je cijelo područje Borika i Žepe, Kozića, Seljana, Gučeva i veći dio sočičkog kraja.

Pošto je osvanuo lijep dan, ekipe elektrodistribucije od ranog jutra pošle su na teren i kvarovi se otklanjaju prema prioritetima. Na prvom mjestu je 35 kilovoltni dalekovod Borike – Žepa, zatim Pilana – Sladara, Matino brdo – Lađevine, a onda ostala trafo-područja.

U Elektrodistribuciji se nadaju da će tokom dana kvarovi biti sanirani i da će struju dobiti svi potrošači na području opštine.

I sniježni nanosi zabilježeni su u nekim dijelovima opštine. Posebno je to bilo izraženo na području Borika, Stjenica i Sjemeća. Put na Stjenicama i Sjemeću je magistralni, odnosno regionalni i redovno ga održavaju „Romanijaputevi“, a na područje Borika otišle su mašine ŠG „Sjemeć“ i drugih zaduženih za prohodnost puteva i oni će, nadati se, tokom dana odblokirati sva sela u ovom dijelu opštine.

 

 

Komentariši