(VIDEO) prof. Husein Balić: Ovo je prava istina kako je ubijen Samir Mišić

VIDEO Balić: Ovo je prava istina kako je ubijen Samir Mišić i šta se dogodilo taj dan

 

 

(VIDEO) prof. Husein Balić: Ovo je prava istina kako je ubijen Samir Mišić i šta se dogodilo taj dan

 

Tog dana u Centru se nalazilo oko 840 učenika, profesora i kursista, a mnogi od njih bili su mlađi od 18 godina. Agresor je zauzeo objekt Policijske akademije i zarobio profesore i učenike koji su potom prebačeni na Pale…

 

U krugu Policijske akademije Federalnog MUP-a na Vracama danas je obilježena godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova RMUP-a i pogibije kadeta Samira Mišića, posthumno odlikovanog “Zlatnom policijskom značkom”, prve žrtve napada na školu MUP-a 5. aprila 1992. godine.

Tog dana u Centru se nalazilo oko 840 učenika, profesora i kursista, a mnogi od njih bili su mlađi od 18 godina. Agresor je zauzeo objekt Policijske akademije i zarobio profesore i učenike koji su potom prebačeni na Pale.

Tadašnji direktor Policijske škole prof. Husein Balić svjedočio je jednom od najsudbonosnijih događaja ratnog Sarajeva: oružanom napadu na Centar i na tamošnju srednju policijsku školu, na 598, od ukupno 748 učenika, kadeta, kursista i za TV1 je ispričao šta se tačno desilo taj dan.

 

 

Komentariši