NAREDBA KRIZNOG ŠTABA ROGATICA

Banner

Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama više od tri osobe na javnom mjestu.Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od najmanje dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica.Nepoštovanje mjera zabrane iz tačke 3. ove naredbe sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

 

 

NAREDBA KRIZNOG ŠTABA ROGATICA

 

  1. Sva lica zaposlena u Institucijama Bosne i Hercegovine gdje su identifikovana lica pozitivna na SARS-CoV-2 virus, obavezuju se da se ODMAH, po saznanju da su osobe-radne kolege pozitivne na SARS-CoV-2 virus, jave u nadležni Dom zdravlja kako bi se uzela epidemiološka anamneza, te postupilo u skladu sa definisanim procedurama u cilju zdravstvenog nadzora, sprovođenja neophodnih preventivnih mjera, lične zaštite i zaštite cjelokupnog stanovništva na teritoriji opštine Rogatica.
  2. U cilju sprečavanja širenja bolesti obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da:
    • usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavicama,
    • obavezno provode mjere dezinfekcije i
    • obezbijede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge, a iste nemaju.
  3. Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama više od tri osobe na javnom mjestu.
  4. Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od najmanje dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica.
  5. Nepoštovanje mjera zabrane iz tačke 3. ove naredbe sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.
  6. Za realizaciju mjera iz t. 2. i 4. ove naredbe zadužuju se nadležne inspekcije i komunalna policija.
  7. Za realizaciju mjera iz tačke 3. ove naredbe zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska stanica Rogatica.
  8. Ova naredba stupa na snagu danom donošenja a objaviće se u „Službenom glasniku Opštine Rogatica“.

 

 

Komentariši