Općina dodjeljuje plastenike građanima

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, s ciljem pomoći što većem broju domaćinstava da obezbijede za svoje članove porodica dovoljno hrane u vanrednim okolnostima, donio je odluku o dodjeli dodatnih plastenika. . Kako je navedeno u javnom pozivu uslovi za dobijanje plastenika su da imate prebivalište na području općine Centar, da posjedujete zemljište minimalne površine od 50 metara kvadratnih na području ove općine, i da do sada niste nikada dobijali ovu vrstu pomoći i poticaja od Općine Centar.

 

 

NASTAVLJA SE POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH KORONAVIRUSOM

 

Općina dodjeljuje plastenike građanima Centra

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, s ciljem pomoći što većem broju domaćinstava da obezbijede za svoje članove porodica dovoljno hrane u vanrednim okolnostima, donio je odluku o dodjeli dodatnih plastenika.

 

Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar je završila sa potrebnom procedurom i u ime općinskog načelnika na web stranici Općine Centar:www.centar.ba/Konkursi i oglasi, objavila javni poziv za dodjelu plastenika površine od 18 metara kvadratnih, sa dodatnom opremom i sadnim materijalom.

Uz ovaj javni poziv, kojeg svi zainteresovani osim na web stranici mogu dobiti i u svojoj mjesnoj zajednici, također je postavljen i prijavni obrazac.

Kako je navedeno u javnom pozivu uslovi za dobijanje plastenika su da imate prebivalište na području općine Centar, da posjedujete zemljište minimalne površine od 50 metara kvadratnih na području ove općine, i da do sada niste nikada dobijali ovu vrstu pomoći i poticaja od Općine Centar.

Svi zainteresovani svoje prijave mogu dostaviti na adresu svoje mjesne zajednice ili na protokol Općine Centar u Mis Irbinoj ulici na broju 1, kao putem e-maila: ajla.hadzalic@centar.bado 24. aprila 2020. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt broj telefona 033/562-512.

Projekat dodjele plastenika domaćinstvima je bio jedan od prijedloga seta mjera za ublažavanje posljedica koje je izazvala kriza izazvana pandemijom koronavirusa.

Komentariši