Inspektori u Sarajevu istražuju smrt muškarca H.Š. u Bojniku

U sarajevskom naselju Bojnik u Mihaljevskoj ulici jučer je u ranim jutarnjim satima pronađeno tijelo muškarca inicijala H. Š. (73). U međuvremenu su mještani Rogarice na društvenim mrežama objavljivali kako je došlo do pljačke komšijine kuće koja je završila kobno po H. Š.

 

 

 

 

 

 

 

 

UTVRĐUJU SE OKOLNOSTI

 

Inspektori u Sarajevu istražuju smrt muškarca u Bojniku, tijelo pronađeno ispred kuće

 

U sarajevskom naselju Bojnik u Mihaljevskoj ulici jučer je u ranim jutarnjim satima pronađeno tijelo muškarca inicijala H. Š. (73).

 

Tijelo je pronađeno ispred njegove porodične kuće. Za sada nije poznato šta je dovelo do smrti muškarca tako da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo narediti obdukciju koja će pokazati tačan uzrok smrti, potvrdio je za Klix.ba Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

 

U međuvremenu su mještani Rogarice na društvenim mrežama objavljivali kako je došlo do pljačke komšijine kuće koja je završila kobno po H. Š.

 

Navodno je muškarac pošao u podrum i tom prilikom zatekao provalnike koji su bili u komšijinoj kući, ali za sada zvanične potvrde o nasilnoj smrti nema.

 

U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je i izuzeto više raznih predmeta koji najvjerovatnije potiču iz krivičnog djela. Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u 22:30 sati, pronašli i uhapsili E. H. (42) iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa.

 

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela i rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi s istim.

Komentariši