Uskoro tartan staza najbolja u BiH

Staza će  biti jedna od najbojih, ako ne i najbolja, u cijeloj BiH. Tu je šest staza po IAAF sertifikatima sa dva paralelna skočilišta za dalj i troskok, tri skoričišta za skok u vis i skok sa motkom, dva bacališta za kuglu, disk, kladivo i koplje. Pored toga u okviru staze je i jama sa vodom za stipl džez i ostalom pratećom infrastrukturom koja će zadovoljavati njaveće zahtjeve pri održavanju svih atletskih manifestacija pa i svjetskog nivoa.

 

 

 

 

 

 

Uskoro tartan staza najbolja u BiH

 

 

Skida se postojeća šljaka i njena podloga, ivičnjaci, betonske ploče, jama za skakače i vrše pripreme za novu stazu koja će na bočnim stranama imati širinu od oko 8 metara. Sa sjeverne i južne strane širina staze biće od 35 do 40 metara i na tim dijelovima će biti tereni za razne atletske discipline.

Cijela staza se nasipa kamenom čija visina je 40 centimetara i na tako pripremljen teren ide asfaltna podloga debljine osam centimetara i tartan minimamle visine 1,3 centimetra.

Staza će  biti jedna od najbojih, ako ne i najbolja, u cijeloj BiH. Tu je šest staza po IAAF sertifikatima sa dva paralelna skočilišta za dalj i troskok, tri skoričišta za skok u vis i skok sa motkom, dva bacališta za kuglu, disk, kladivo i koplje. Pored toga u okviru staze je i jama sa vodom za stipl džez i ostalom pratećom infrastrukturom koja će zadovoljavati njaveće zahtjeve pri održavanju svih atletskih manifestacija.

Tartan stazu finansira opština Rogatica. Sredstva u visini od 950.000 maraka.

 

 

 

 

Komentariši