Hiljadu ramazanskih paketa za građane širom BiH


Ove godine, zbog pandemije i nove dimenzije izazova s kojim se suočava cjelokupno društvo, paketi će biti dijeljeni na cijelom području BiH a ne samo u povratničkim mjestima kako je to bila praksa prethodnih godina. Podjela ramazanskih paketa i realizacija projekta odvija se u suradnji sa Rijasetom IZBiH koji je odredio prioritete podjele po muftijstvima i džematima.

 

 

Hiljadu ramazanskih paketa za građane širom BiH

 

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.

 

Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi blizu 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

 

 BBI banka nastavlja sa svojom ramazanskom tradicijom i sada, već šesti put zaredom, unosi ramazanskim paketima radost u porodice. Ove godine, zbog pandemije i nove dimenzije izazova s kojim se suočava cjelokupno društvo, paketi će biti dijeljeni na cijelom području BiH a ne samo u povratničkim mjestima kako je to bila praksa prethodnih godina. Podjela ramazanskih paketa i realizacija projekta odvija se u suradnji sa Rijasetom IZBiH koji je odredio prioritete podjele po muftijstvima i džematima.

 

 U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH – rekao je ef. Malanović.

 

Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

 

– U vremenu pandemije koronavirusa, ali i u vremenu ramazana, mi im trebamo poslati poruku da oni nisu sami i na taj način ih ohrabriti – rekao je ef. Malanović.

Komentariši