Nekadašnji džudo reprezentativac Elmedin Hećo poginuo u saobraćajnoj nesreći

Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod Hadžića. Hećo je vozio motocikl, te se sudario s automobilom danas u 14:50 sati na lokalitetu Vukovići na putu prema prevoju Ivan-sedlo, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba.

 

 

 

TUŽNA VIJEST

Nekadašnji džudo reprezentativac Elmedin Hećo poginuo u saobraćajnoj nesreći 

 

Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod Hadžića.

Hećo je vozio motocikl, te se sudario s automobilom danas u 14:50 sati na lokalitetu Vukovići na putu prema prevoju Ivan-sedlo, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba.

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je izlaskom na mjesto događaja konstatovala smrt oba vozača.

Hećo je bio član džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine početkom 2000-ih godina, a u posljednje vrijeme radio je na fizičkoj spremi sa sportistima.

Bio je i član bob reprezentacije Bosne i Hercegovine. Učestvovao je i na Tirol kupu 2006. godine u Austriji, gdje je kao pilot u tandemu sa Salihom Kelaljićem (kočničar), osvojio prvo mjesto.

Također, bio je uspješan i takmičar u powerliftingu. Prošle godine je u Istanbulu na Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju.

 

Bh. dizač tegova svjetskim rekordom odbranio zlato na EP

Bivši džudo reprezentativac BiH Elmedin Hećo poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći

Komentariši