KAKO POSIJEŠ TAKO I ŽANJEŠ

Zahvaljujem se na pozivu muftiji goraždanskom Remziji ef. Pitiću  na pozivu. Zahvaljujem i svom ahbabu gl.imamu MIZ-Rogatica Amel Amela Kozlic ef., koji nas je lijepo dočekao i ugostio. A posebno svom ahbabu hadži Mirsadu Brkaniću koji sije hajrate po našoj cijeloj BiH svojim imetkom i poslom. Amin.

 

 

 

 

KAKO POSIJEŠ TAKO I ŽANJEŠ

Na poziv našeg dobrog i marljivog muftije Goraždanskog h. Remzije ef. Pitića prof., boravili smo nekoliko sahata na područiju manjeg BH entiteta u Općini Sokolac-džemat Koštica MIZ-Rogatica.

Družuli smo i održali program za naše Bošnjake koji žive na tom području. Muftija Pitić spada u plejadu onih alima koji drže do tradicije ali i savremenih islamskih tema. On nastoji svojim znanjem, umijećem i poznanstvom da oživi od zaborava sve one naše lijepe običaje i dovišta koja su za vrijeme komunizma pa i prije bačena u zaborav ili su se od strane tadašnjih vlastodržaca ukinula.

Neka te Allah poživi i učvrsti ahbabu moj. Hvala ti na pozivu.

Zahvaljujem i svom ahbabu gl.imamu MIZ-Rogatica Amel Amela Kozlic ef., koji nas je lijepo dočekao i ugostio. A posebno svom ahbabu hadži Mirsadu Brkaniću koji sije hajrate po našoj cijeloj BiH svojim imetkom i poslom. Amin.

Komentariši