Hreljićev FK Teuta u finalu KUP-a Albanije

FK Teuta plasirao se u finale KUP-a Albanije tako sto je u dvije utakmice bio bolji od FK Kukesi (2:1). U finalu ce odmjeriti snage sa favorizovanom Tiranom koja suvereno vodi u prvenstvu Albanije i vec su nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto. U FK Teuta igra nas Hreljic Kenan (sin Aide rodj. Setic, unuk Setic Mustafe). Kenan je krajem januara iz FK Mladost DK presao u FK Teuta. Odmah po dolasku u novi klub postao je standardni prvotimac a onda je dosla epidemija pa pandemija korona virusa i Kenan se vratitio u Sarajevo gdje je trenirao individualno. 

 

 

http://rogatica.org/mustafa1/2019/januar/kenokup1.jpg

 

Hreljićev FK Teuta u finalu KUP-a Albanije

 

FK Teuta plasirao se u finale KUP-a Albanije tako sto je u dvije utakmice bio bolji od FK Kukesi (2:1). U finalu ce odmjeriti snage sa favorizovanom Tiranom koja suvereno vodi u prvenstvu Albanije i vec su nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto. 

Kenan Hreljic je za FK Teuta u polufinalnoj utakmici usao u igru u 85. minuti utakmice.

U FK Teuta igra nas Hreljic Kenan (sin Aide rodj. Setic, unuk Setic Mustafe). Kenan je krajem januara iz FK Mladost DK presao u FK Teuta. Odmah po dolasku u novi klub postao je standardni prvotimac a onda je dosla epidemija pa pandemija korona virusa i Kenan se vratitio u Sarajevo gdje je trenirao individualno.

Kasnije se zbog zatvorenosti granica teskom mukom vratio u Albaniju tek iz nekoliko pokusaja. Trenutno posto je bio odsutan izgubio je mjesto medju prvih jedanest, ali poznavajuci njegovu disciplinu, odgovornost i zelju za igranjem ne sumnjamo da ce on ubrzo zauzeti svoje mjesto u prvih jedanaest, gdje mu je i mjesto.

Ovim plasmanom u finale FK Teuta ce se bez obzira na rezultat finala plasirati u prvo pretkolo Europa lige, jer je FK Tirana vec sampion Albanije.

Cestitke nasem Kenanu i mnogo uspjeha u daljoj fudbalskoj karijeri i da osvoji prvi tofej KUP Albanije…

 

 

Komentariši