Zolotića zvalo nekoliko klubova, ali on je već odlučio

KSV Roeselare en Nermin Zolotic vangen bot in hoger beroep

Zolotića zvalo nekoliko klubova, ali on je već odlučio – Bh. fudbaler potpisao ugovor – Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Nermin Zolotić i naredne sezone će nastupati u Belgiji.

 

 

Zolotića zvalo nekoliko klubova, ali on je već odlučio

Bh. fudbaler potpisao ugovor

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Nermin Zolotić i naredne sezone će nastupati u Belgiji.

 

Posljednje četiri godine Zolotić je proveo u KSV Roeselare u čijem dresu je odigrao više od stotinu utakmica, a s ovim klubom sada je dogovorio produženje saradnje.

Pri donošenju odluke nije Zolotiću igralo ulogu ni to što je KSV Roeselare u međuvremenu izbačen u amatersku ligu zbog nedobijanja licence, a presudno je, kaže, bilo to što su na čelo kluba došli ozbiljni ljudi koji vode i Sporting iz Lisabona.

“Imao sam ponuda, zvali su klubovi iz Armenije, Norveške, pa Rumunije, ali na kraju odlučio sam da ostanem. Cilj je da se odmah vratimo u viši rang”, rekao nam je Zolotić.

Informaciju o ostanku Zolotića potvrdio je i KSV Roeselare na svojoj zvaničnoj stranici, navodeći da je bh. fudbaler potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja.

Podsjetimo, Zolotić je na belgijske terene došao još 2014. godine kada ga je Gent za 300.000 eura doveo iz Željezničara.

Komentariši