OMER PICANO

I mlad umre naš OMER . Ostala je njegova žena Munira sa sinom Suadom i šćerkom Suadom . Valja ih iškolovati i hljeb im u ruke dati. Radila je Munira svašta a najviše čistila i kuće i preduzeća  Majka se žrtvuje za svoju djecu . I taman je djecu iškolovala i nadala se boljem rat je pokuco i u naš grad . Izbjeglištvo Goražde i sin Suad joj pogine u borbama oko Goražda.

 

 

OMER PICANO

Tako smo ga zvali Picano i nije mu bilo krivo. Moler -soboslikar  je uvjek bio u radnom odijelu i ko ga nije poznavao mogao je zaključiti da je moler . Volio je i popiti koju a nikad nije pao sa lotra jer je znao reći daje rođen sa lotrama . I mlad umre naš OMER . Ostala je njegova žena Munira sa sinom Suadom i šćerkom Suadom . Valja ih iškolovati i hljeb im u ruke dati. Radila je Munira svašta a najviše čistila i kuće i preduzeća  Majka se žrtvuje za svoju djecu . I taman je djecu iškolovala i nadala se boljem rat je pokuco i u naš grad . Izbjeglištvo Goražde i sin Suad joj pogine u borbama oko Goražda .

Šćer Suada se udala izrodila djecu ali i ona je umrla prije tri godine pa Nana obiđe svoje unuke u Sarajevu . Nana Munira se vratila u svoj Podhrid u svoju kuću i živi sama skromno od svoje penzije i boli je i srce i duša što joj sin jedinac poginu . Da je živ ona bi sad čuvala unuke . Prije par mjeseci bio sam kod Nane Munire i odnio joj 100 km od školskog druga njenog Suada i ponado sam se da ću je obići još koji put . Neki dan javila se Rogatička koja živi u Sarajevu da donira 100 km nekom u Rogaticu . Kome ću dati pitam a ona kaže “TI ZNAŠ KOME ĆEŠ”. Meni je odmah naumpala nana Munira . Juče bio na đženazi u Rogatici i prije svratio kod Munire kad nje nema kod kuće . Kaže njena kona Milanka da će Muniri plaho žao biti nego ako imaš neku poruku ili nešto ostaviti ostavi meni i ja ću joj dati . Tako sam i uradio .

Hvala našoj Rogatički iz Gračanice koja je dala hediju i  neka joj dragi bog u sevap upiše .

TVOJE JE SAMO ONO ŠTO DAŠ 

Na slici nana Munira i njena kona

Komentariši