Hamza proglašen za najbržeg igrača u svom uzrastu u akademiji SV Ried

Samardžić još jedan mladi fudbaler iz AKA SV Ried - BH Talents

Hamza (unuk naseg Vehka Camdzije) proglašen za najbržeg igrača u svom uzrastu u akademiji SV Ried

 

 

Hamza proglašen za najbržeg igrača u svom uzrastu u akademiji SV Ried

 

Hamza Samardžić je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji svoju karijeru gradi u akademiji SV Ried, jednoj od najpoznatijih akademija u Austriji.

Inače u ovom klubu igra desetine momaka i djevojčica, a čiji su roditelji porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Hamza je rođen 12. Decembra, 2005. godine u austrijskom gradu Gmunden. Fudbal je počeo trenirati u SV Traunkirchen udaljen nekoliko kilometara od rodnog grada.

Hamzina mama je porijeklom iz Sarajeva, a otac iz Krajine tačnije Cazina. Veliki je navijač Liverpula (Liverpool), a fudbalski uzor mu je fudbaler Parisa Mbappe.

Dobitnik je nekoliko priznanja i nagrada, a njemu najznačajnija i najdraža je kada je proglašen za najboljeg omladinca regije Oberösterreich.

Igra na poziciji napadača. Visok je 178 cm. Trenutno nastupa za AKA SV Ried U16. Boravio je i nekoliko puta na probama u RB Salzburg i LASK Linz, ali su na kraju odlučili za SV Ried. Vrijedi spomenuti da je bio i na kampu Borusije Dortmunda.

Trenutno je proglašen za najbržeg igrača u svom uzrastu u akademiji. Krase ga dribling, pas igra iako igra napadača, a naravno najviše se ističe svojom brzinom.

 

Bhtalents.net

Komentariši