Iron Puki pred meč karijere

Iron Puki će 23. oktobra u Beogradu ući u ring sa crnogorskim bokserom Dilanom Prašovićem, a pobjednik meča će steći pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka.

 

 

Iron Puki pred meč karijere: Nadam se pobjedi protiv Dilana Prašovića

 

Evropski prvak u boksu u WBO federaciji Edin Puhalo alias Iron Puki za nekoliko dana imat će najveći izazov u dosadašnjoj u karijeri.

 

Iron Puki će 23. oktobra u Beogradu ući u ring sa crnogorskim bokserom Dilanom Prašovićem, a pobjednik meča će steći pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka.

Meč je već dva puta odgođen. Najprije je trebao biti održan u martu u Budvi, a potom i u augustu ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

“Ovo je moj najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri, a ulog je ogroman. Pobjednik je na korak do titule prvaka svijeta u WBO federaciji. Naravno, da bih stekao pravo da boksam za svjetskog prvaka, moram biti bolji od Prašovića koji ima skor od 13 pobjeda iz isto toliko mečeva i sigurno je da me očekuje težak meč”, kaže Puhalo i nastavlja:

“Odradio sam vrhunske pripreme, najkompleksnije, najkvalitetnije i najteže do sada. U odličnoj sam formi i nadam se novoj pobjedi, ali ne potcjenjujem svog protivnika, naprotiv. Posebno se spremam za meč s njim jer znam kakav je bokser. Potpuno sam posvećen ovom sportu, živim boks i nadam se da ću ostvariti svoj san i izboriti meč za svjetskog prvaka”, kaže Puki koji se za ovaj meč sprema već devet mjeseci.

 

Puhalo ne krije razočarenje što nema nikakvu podršku države.

“Prvak sam Evrope, možda i jedini sa područja Kantona Sarajevo, ali podrška nadležnih institucija je izostala. Srećom, uz mene je nekoliko ljudi koji mi pomažu, a kada dođe vrijeme za to, imenom i prezimenom ću otkriti ljude koji su me degradirali kao sportistu, svojim bahatim ponašanjem. Sada ne želim gubiti energiju na njih, već je želim sačuvati za Prašovića za kojeg su me spremali moji treneri, zatim tim PFHSC, a posebna zahvalnost ide mom promotoru Redži Dedeiću i Kety Boxpromotion, kao i mojim sponzorima”, rekao je Iron Puki.

Komentariši