Policajac Almedin Ajanović u Americi spasio dvije osobe iz gorućeg voza

Policajac bosanskohercegovačkog porijekla Almedin Ajanović ( Huse Ajanovica sin, unuk Ahme iz Sljedovica) u američkom gradu Lilburn je prošle nedjelje, 11. oktobra spasio dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

 

 

Policajac bosanskog porijekla Almedin Ajanović u Americi spasio dvije osobe iz gorućeg voza

 

Policajac bosanskohercegovačkog porijekla Almedin Ajanović u američkom gradu Lilburn je prošle nedjelje, 11. oktobra spasio dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

 

Vraćajući se sa posla kući Ajanović je u 1:30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz tračnica. Kako je kazao glasnogovornik policije Scott Bennet, Ajanović je odmah promijenio smjer kretanja i uputio se na mjesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali pronaći tačnu lokaciju gdje je voz iskočio.

 

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuisano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spašenih muškaraca bio je kondukter koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim je prevozen opasan materijal.

 

Prema riječima Benneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazireći se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije građani su se vratili u svoje domove.

 

Iz policije su ukazali da je voz iskočio zbog prirodnih nepogoda koje su utjecale i na prugu. Iz tračnica je iskočilo 38 od 170 vagona. Ajanović je poručio da mu je drago što su se spašeni muškarci vratili svojim porodicama.

 

Gradonačelnik Lilburna Tim Dunn je rekao da je ponosan na policiju i na pojedince poput Ajanovića koji su spremni da pomognu građanima u nevolji, prenosi agencija Associated Press.

 

 

 

 

 

Komentariši