Omer Osmanović, budući ministar za boračka pitanja

Omer Osmanović, rođen 1968. godine, kandidat je Naroda i pravde za čelnu poziciju Ministarstva za boračka pitanja KS. Doktorirao je prošle godine na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu. Za vrijeme rata bio je pripadnik Odreda policije Bosna i nosilac je Srebrene policijske značke. Poslije rata je većinu radnog staža proveo u realnom sektoru.

 

 

 

 

Omer Osmanović, budući ministar za boračka pitanja 

 

ČESTITIKA MINISTRU ZA BORAČKA PITANJA

Danas smo posebno ponosni i sretni.

Naš veteran, bivši specijalac i član Upravnog odbora Udruženja veterana Odreda policije „BOSNA“ Kantona Sarajevo dr.sc. Omer Osmanović imenovan je za ministra za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo.

U ratu hrabar i odvažan, u miru vrijedan i odlučan. Nosilac Srebrene policijske značke i doktor nauka. 

Pred tobom su novi izazovi, ali i odgovornosti koje ćeš, ne sumnjamo, svojim bezrezervnim angažovanjem, iskustvom i pravednošću uspješno obavljati.   

Briga o braniocima i porodicama šehida i poginulih boraca je naša najveća zadaća.

SRETNO OMČO!

Upravni odbor Udruženja veterana Odreda policije „BOSNA“ Kantona Sarajevo

 

Omer Osmanović, budući ministar za boračka pitanja 

 

Omer Osmanović, rođen 1968. godine, kandidat je Naroda i pravde za čelnu poziciju Ministarstva za boračka pitanja KS. Doktorirao je prošle godine na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

Za vrijeme rata bio je pripadnik Odreda policije Bosna i nosilac je Srebrene policijske značke. Poslije rata je većinu radnog staža proveo u realnom sektoru.

Komentariši