APEL – Sakupljanje sredstava da se kupi krava povratnici Sevdi Džaferović

APEL – Sakupljanje sredstava da se kupi krava povratnici Sevdi Džaferović. Unaprijed vam se zahvaljujem vaš vjerni i odani povratnik na svoj toprak Suvad volim vas i cijenim sve redom širom planete. SELAM.AKCIJA TRAJE DO NEDELJE 17.01.21.g.

 

 

 

 

Sakupljanje sredstava da se kupi krava povratnici Sevdi Džaferović

 Autor: Suvad Dedajic

Eselamun alejkum dragi moji prijatelji širom butum dunjaluka.

Dragi moji ovo je naša Sevda Džaferović iz povratničkog sela Kukavice.

Želio bih vas ukratko obavijestiti i upoznati kratko ovo je jedna od prvih pravih povratnica u naše selo sa svoim dedom,Kravom i kerom što bi rekli pravi povratnici, vratila se u neuslovnu kuću za stanovanovanje i dok su svi tada koji su predali za dobaciju prošli ona njezin sad rahmetli muž nisu.

Helem neise o tom potom živjeli su snalazili se kako su znali i umjeli kuću su nekako uz pomoć Federalnog ministarstava obnovili štalu od svoih sredstava napravili i još jednu kravu nabavili pa poslije i koju ovčic ušto znaći vrijedni i uzorni uvijek bili i ostali.

Eh sad dragi moji prošlo je vremena podosta malo pomola kako je vrijeme odmicalo ostali su sa jednom kravom na jaslama što bi rekli, unazad nekoliko mjeseci razboli se krava tek oteljena nije mogla ostati morala se smaći budi zašto u kratkom vremenskom roku preseli i naš Sejaga da mu Bog da lijepi dzenet i sad je naša Sevdija hanuma ostala sama  ni koga sa lijeva ni koga sa desna sama samcata.

Danas sam je zijaretio rasplakala mi se podobro i veli ostadoh sama pa da makar kravu imamčini mi se lakše bi mi bilo nemam više ni dede ni krave ni para da drugu kupim.

Dragi moji znani i neznani ljudi dobre volje i ljudskosti ako neko ima potrebu da nekome nešto pomogne ili da nekoga obraduje ja sigurno tvrdim i stoim iza toga da je ovo prava adresa.

Zamolio bih sve čitatelje da se suzdrže nepotrebnih komentara tipa što joj vlasti ne pomognu ili ima ona penziju ili slićne nepotrebne komentare ako možete pomoći pomozite, a pomnoć je i ako ovu moju objavu ljudski podijelite.

Vaše je samo ono što u ime Allaha milostivog podijelite.

Unaprijed vam se zahvaljujem vaš vjerni i odani povratnik na svoj toprak Suvad volim vas i cijenim sve redom širom planete.

SELAM.AKCIJA TRAJE DO NEDELJE 17.01.21.g.

 

 SUVAD DEDAJIĆ

Komentariši